Top


28 مهر 1394

سندرم کار با کامپیوتر

مولف: اکرم سید خراسانی   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

 

خستگی و درد در چشم ها، سردرد، تاری دید، دوبینی، خشکی چشم ها و تحریک پذیری چشم ها، درد در گردن و شانه ها شایع­ترین علایم سندرم کار با کامپیوتر می باشد. به مشکلات موقتی که بر اثر کار زیاد بدون وقفه و مداوم با کامپیوتر ایجاد می شود computer vision syndrome می گویند.

براساس مطالعات موسسه ملی سلامت شغلی در امریکا نود درصد افرادی که بیش از 3ساعت مداوم با کامپیوتر کار می کنند این علایم را دارند.این علایم با نور کم یا خیلی زیاد محیط، پراکندگی نور از صفحه کامپیوتر، فاصله نامناسب، وضعیت بد نشستن، ضعف بینایی اصلاح نشده، بدتر می شود.

بعضی از افراد که ضعف بینایی بسیار کم دارند و در شرایط دیگر زندگی و کار نیاز به استفاده از عینک ندارند در مواقع کار با کامپیوتر بهتر است از عینک استفاده کنند.گاهی اوقات تجویز عینک مخصوص برای کار با کامپیوتر کمک کننده خواهد بود.در بعضی افراد هماهنگی چشم ها و حرکت همزمان آنها دچار اختلال خفیفی است که فقط با معاینه چشم توسط چشم پزشک مشخص می شود.

وسط صفحه کامپیوتر بایستی 15-20درجه(حدود10-12سانتی متر) از سطح چشم پایین تر بوده و فاصله وسط صفحه کامپیوتر تا چشم حدود 50تا60سانتی متر باشد.زاویه صفحه کامپیوتر با خط عمود نیز 15-20درجه باشد .یعنی در اصل از بالا به صفحه کامپیوتر نگاه شود.صفحات دیگری که همراه با کامپیوتر بایستی بدان نگاه شود مثل نوشته ای که قرار است تایپ شود بایستی بالای صفحه کلید و پایین مانیتور کامپیوتر قرار گیرد به طوری که بدون چرخش گردن بتوان به این صفحه و صفحه کامپیوتر نگاه کرد.این کار بدون وجود هولدرهای مخصوص نگهدارنده ورق امکانپذیر نیست.

نور محیط طوری باشد که انعکاس و پخش نور روی صفحه کامپیوتر نه از طرف پنجره نه از طرف نور بالای سر وجودنداشته باشد.اگر امکان این کار نیست بایستی از صفحات ضد پخش نور استفاده شود.

صندلی بایستی راحت بوده ارتفاع آن قابل تنظیم باشد و طوری تنظیم شود که کف پا به طور صاف روی زمین قرار گرفته و زاویه ساق پا وران 90درجه بوده وفاصله پشت زانو با کفی صندلی 5-10 سانتی متر باشد.اگر صندلی شما دسته دارد بایستی زیر آرنج قرار گیرد به طوری که موقع تایپ مچ دست روی میز کامپیوتر قرار گرفته و روی صفحه کلید قرار نگیرد.

موقعی که یک کودک با یک بازی جذاب کامپیوتری مشغول است گذشت زمان معنی نداشته، هیجان زده به صفحه کامپیوتر از فاصله نزدیک بدون پلک زدن و بدون استراحت خیره می شود این کار باعث بروز مشکلات تطابقی در کودک شده که چندین ساعت بعد از کار با کامپیوتر نیز ادامه داشته و باعث تحریک پذیری چشم ها می شود.بچه ها به علایمی که گفته شد مثل سردرد، خستگی چشم ها عادت کرده وعلایم آنها نسبت به بزرگترها کمتر ظاهر می شود ولی موقعی که یکباره ظاهر شود بسیار شدیدتر خواهد بود.بچه ها به دلیل خیره شدن به صفحه کامپیوتر و عدم پلک زدن ارادی، خستگی شدید چشم پیدا می کنند که گاهی ضعف بینایی در چشم آنها معلوم نمی شود.

اکثرا"میز کامپیوتر و صندلی آن برای بالغین آماده شده و آماده تهیه می شود بنابراین کودک برای دیدن صفحه کامپیوتر مجبور است به بالا نگاه کند و به دلیل نرسیدن به صفحه کلید مجبور است با زانو روی صندلی بنشیند که این حالت باعث درد کمر، زانو وگردن می شود.ممکن است فرد عینک داشته باشد و در کار معمول نیز استفاده کند ولی این عینک برای کار با کامپیوتر مناسب نباشد و مجبور باشد از عینک مخصوص دیگری برای کامپیوتر استفاده کند.

تعداد مشاهده (878)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "سندرم کار با کامپیوتر"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید