23 فروردین 1394
شعار روز جهانی 2015 (هفته سلامت94): ایمنی مواد غذایی
مواد غذایی ناسالم باعث مرگ 2 میلیون نفر درسال می شوندکه عمده این تعداد را هم کودکان تشکیل می دهند. مواد غذایی حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، انگل ها و یا مواد شیمیایی ، مسئول بروز بیش از 200 بیماری - از اسهال گرفته تا سرطان - هستند. تهدیدات جدید برای ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور و بروز هستند وتغییر در شیوه تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییر در محیط زیست، ظهور عوامل بیماریزای جدید، مقاومت ضد میکروبی، همه اینها سیستم ایمنی مواد غذایی را به چالش کشیده اند. افزایش سفر وتجارت هم، احتمال شیوع آلودگی ها را افزایش داده است. شعار روز جهانی 2015 :ایمنی مواد غذایی عرضه مواد غذایی به طور فزاینده ای در حال جهانی شدن است و این نیازمند توجه بیش از پیش به سیستم ایمنی مواد غذایی در میان کشور ها است. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت، شعار خود را در سال 2015 بهبود ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب (همیشه و همه جا) قرار داده است. WHO به کشورها، در پیشگیری، شناسایی، و درمان بیماری های غذا زاد کمک می کند. دراین ارتباط باید استانداردها و دستورالعمل های بین المللی، برای پوشش فرایندهای اصلی غذایی، تهیه گردد. همراه با سازمان غذا وکشاورزی ملل متحد (FAO)، سازمان جهانی بهداشت از طریق شبکه اطلاع رسانی جهانی ، به کشورها در مورد ایمنی مواد غذایی اعلام خطر می کند. 5 نکته کلیدی برای غذای سالم ایمنی غذایی یک مسولیت مشترک است. از کشاورزان و تولیدکنندگان گرفته تا ،فروشندگان و مصرف کنندگان . برای مثال 5WHOنکته کلیدی ، برای راهنمایی فروشندگان و مصرف کنندگان غذای سالم و ایمن، تعریف نموده است: نکته اول: تمییز نگه داشتن نکته دوم: جدا نگه داشتن مواد غذایی خام از مواد غذایی پخته نکته سوم: پختن کامل مواد غذایی نکته چهارم: پختن غذا با درجه حرارت مناسب
نکته پنجم: استفاده از آب و مواد غذایی سالم
شعار روز جهانی بهداشت در سال1394
((18 فروردین )) April )
World Health Day 2015: Food safety
From farm to plate
ترجمه مفهومی:
غذای سالم ،محافظت از غذا
(از مزرعه تا بشقاب )
Five keys to safer food
Key 1: Keep clean Key 2: Separate raw and cooked food Key 3: Cook food thoroughly Key 4: Keep food at safe temperatures Key 5: Use safe water and raw materials
5 نکته کلیدی:
-1 رعایت مسائل بهداشتی(شتشوی دست و ....).
- 2 خرد کردن و نگهداری جدا از هم مواد غذایی)) مواد غذایی خام و پخته، سبزیجات و گوشت ((
- 3 پختن کامل مواد غذایی(( رسیدن حرات کافی به مرکز مواد غذایی به خصوص گوشتها((
-4نگهداری مواد غذای و غذا در دمای مناسب(( سرما و گرما ))
-5 استفاده از آب و مواد خام(اولیه) سالم
تعداد مشاهده (1561) نظرات (0)